lördag

Är arbetsgivaren tillräckligt utbildad för att förstå dina utbildningar?

Ett CV ska innehålla ett personligt brev på max 1 sida och en meritförteckning på 1-2 sidor men det finns ett tillfälle då jag tycker att det är mer än ok att göra din arbetsansökan längre, man kan säga att det är nödvändigt.

I din meritförteckning så ska du ha med dina utbildningar men ibland kan det bli väldigt svårt att få plats om du tillhör de som har gått flera utbildningar. I ett första steg kan man som arbetssökande se över sina utbildningar och se om en del kanske inte ens behöver vara med för att söka den aktuella tjänsten men samtidigt är vissa utbildningar sådan att de egentligen är meriterande oavsett vilket företag du hamnar på.

Hur många utbildningar har du i din meritförteckning?

Det finns väldigt många olika sorters utbildningar. Det är nog omöjligt för en rekryterare att hålla koll på alla utbildningar dvs. på vad de innebär och vad en person som gått kursen förhoppningsvis har lärt sig. Ska man förklara vad varje utbildning innebär så kan det snabbt bli väldigt trångt i meritförteckningen.

I det här läget föredrar jag en utbildningsbilaga tillsammans med CV.t. Ett extra papper eller två som förklarar varje enskild utbildning bättre och som den ska anställa kan använda som ett uppslag för vidare läsning om vederbörande inte förstår vad en eller flera av dina utbildningar innebär. Skriver du även att det är en bilaga så känns det mer som frivillig läsning samtidigt som du kan ha en snyggare meritförteckning som inte blir alldeles för jobbig att läsa.

Väljer du att ha med en utbildningsbilaga så är det viktigt att det finns tydliga rubriker så att den som läser snabbt kan hitta just den utbildning som vederbörande vill läsa vidare om.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...