måndag

Meritförteckning

En meritförteckning är en förteckning över dina meriter. Här ska du lista dina relevanta meriter på ett lättläst sätt så att arbetsgivaren kan se vad du gjort tidigare. Jag har sett tips på upp till tre sidor A4-sidor men jag anser att två är maximalt och du får gå igenom relevansen av det du skrivit i din meritförteckning om den är längre.

Din meritförteckning ska börja med det viktigaste för det jobb du söker dvs det största skälet till att du är rätt person för jobbet. Detta gör att du antagligen får redigera den lite från ansökan till ansökan men din meritförteckning kommer inte att behöva lika mycket arbete när du gjort din första som ett personligt brev. Precis som att det viktigaste ska vara först så ska det näst viktigaste komma efter och så vidare.
meritförteckning, vad, hur
Meritförteckningen ska börja med din främsta merit


För att din meritförteckning inte ska bli för svårläst bör du jobba med övergripande titlar som du sedan listar dina meriter under i kronologisk ordning.

Titelförslag till din meritförteckning (du behöver absolut inte använda alla eller just de här titlarna)
* Arbetslivserfarenhet
* Utbildningar
* Språk
* Andra erfarenheter
* Övriga meriter
* Intressen
* Kontaktuppgifter
* Referenser
* Personliga egenskaper
* IT-kunskaper
* Förtroendeuppdrag

Jobba med färger, fetstil, kursiverat och storlekar på texten för att få en så lättläst meritförteckning som möjligt. En gammal regel säger att en arbetsgivare ska kunna titta på en meritförteckning i ett par sekunder och sedan ha en hyfsad uppfattning om vad personen bakom meritförteckningen har gjort. Låt en kompis titta på din meritförteckning ett par sekunder och fråga sedan vad han/hon kommer ihåg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...