onsdag

När du gör din första meritförteckning

När du ska skriva ditt första CV så lägger du grunden till alla dina framtida arbetsansökningar. En del arbetsplatser använder sig av färdiga formulär för arbetssökande men ditt arbete görs ändå inte i onödan. Du kan nämligen kopiera och klistra in informationen från din meritförteckning och oftast finns det möjlighet att skicka med ett personligt brev.


Samla dina meriter!
Det första steget i skapandet av ett CV är att samla information till meritförteckningen. Leta upp alla papper från dina tidigare anställningar och utbildningar. Stanna inte där utan fortsätt att samla information som kan vara meriterande i en arbetsansökan. Det kan vara militärtjänstgöring, förtroendeuppdrag, engagemang i en idrottsföreningar, egna idrottsliga meriter eller att du sitter med i bostadsrättsföreningens styrelse.

Din första meritförteckning ska du göra så lång du bara kan även om allt som står i den ska vara kortfattat. Det som inte är så meriterande för ett jobb du söker kanske är desto mer meriterande i ett annat jobb du söker. Ta som exempel att du är engagerad i den lokala golfklubben och du får reda på att VD.n som tar emot ansökningarna är en passionerad golfare, då kan ditt engagemang göra att ditt CV får lite extra uppmärksamhet.

Gör din första meritförteckning till en lång lista där du plockar ut godbitarna till varje arbetsansökan och anpassade CV. När du sedan skickar in den bör den inte vara längre än 1-2 A4 sidor.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...