tisdag

Personligt brev, exempel på frågor

personligt brev exempel
Exempel på frågor  till ett personligt brev
Ett personligt brev är, som det skrivs, personligt dvs. att det går till exempel inte att titta på ett exempel av någon annans personliga brev, ändra lite och ha ett eget brev som är personligt just för dig. Ändå känns det avlägset att få ihop ett personligt brev om du aldrig gjort det tidigare och därför vill jag visa ett exempel på hur du kan få ihop ett personligt brev utan att visa ett exempel på ett sådant.

Tänk ur arbetsgivarens perspektiv, vad vill de veta när de läser ditt personliga brev. Är de egentligen intresserade av vad din fru, dina barn eller din hund heter? Det tror inte jag!

Kan du inte komma på vilka frågor som arbetsgivaren vill ha svar på så kan du använda de nedanstående exemplen på frågor för att få ihop grunden till ett personligt brev till en speciell tjänst. Gå igenom ditt personliga brev inför varje tjänst du söker, ett bra personligt brev till en speciell tjänst går inte att kopiera rätt av till nästa tjänst du söker.

Exempel på frågor som du ska besvara i ett personligt brev.

- Vad har du gjort (tidigare erfarenhet och utbildning) som gör att du passar så bra för just det här jobbet?
- Vad har just den här tjänsten som gör den extra intressant för dig?
- Varför skulle det vara extra roligt att tillhöra just det här företaget/organisationen?
- Vilka positiva utmaningar räknar du med att få om du skulle bli den som får jobbet?

 Svarar du på mina fyra exempel på frågor så har du i alla fall en bra start på ett personligt brev. Ibland står det även frågor direkt i platsannonserna (Är du en.... Drivs du av.... och så vidare) vars svar du i så fall bör komplettera med i ditt personliga brev.

Vad tror du är det viktigaste för arbetsgivaren som har jobbet som du vill ha?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...